Videos start muted on iphone


pine2
Full Access
Joined: 09/12/20
Posts: 15

Hi, I have an issue with video sound: All the videos start autoplaying, but muted by default on my iphone (both chrome and safari browsers), which is really annoying. I cannot find any setting to control the sounds. Is there a way to fix this?[br][br]

I posted this also in the general discussion forum, but was given advice by another user to post here to better catch the attention of tech staff.


# 1
davem_or
Full Access
Joined: 10/31/17
Posts: 158

It's not GT. It's your browser setting.

Check here.


# 2
pine2
Full Access
Joined: 09/12/20
Posts: 15

The instructions work for mac (and i guess pc as well), but the problem is how to do it on an [u]iphone[/u]. I think it's iphone ios problem and I've found 0 way of controlling it...


# 3
Guitar Tricks Admin
Full Access
Joined: 09/28/05
Posts: 3,259

Hi Pinestone,

I did a little searching and I think I may have found a solution for your iPhone. Give this a shot and let us know if it fixes the issue.

You can turn off auto play, which removes the default ‘mute’.

Go to Settings > Photos and turn off ‘Auto-Play Videos and Live Photos’.


If you have any questions, comments, or concerns, please contact us.
# 4
pine2
Full Access
Joined: 09/12/20
Posts: 15

Guitar Tricks Admin,

Tried it already :)

Unfortunately, that setting doesn't apply it for browser videos, I think it applies only for videos in the "Camera" app or somewhere else. But thanks for the effort anyhow.


# 5